Aasta lõpus sära sotsiaalmeedias!

Kas loodad aasta lõpu müüki tehes firma ja selle toodete loomulikule sarmile või tuleks seda näiteks sotsiaalmeedias turgutada? Olgu olukord milline tahes, jõulude puhul ei mõju lisasära ja klientide käe hoidmine halvasti mitte kellelegi.

Aasta lõpus sära sotsiaalmeedias

Visuaalset sära saad luua, kaunistades oma füüsilised poed, kodulehe, sotsiaalmeedia päisefotod ja muu sisu üht joont hoides sädeluse, lumehelveste või muu jõuluhõngulisega. Nii rüütad kogu kaubamärgi äratuntavasse õdusasse loori, mis aitab kaasa täiusliku kasutuskogemuse saamisele.

Kasutajate kaasamiseks ja müügi edendamiseks aga tuleks potentsiaalsetele klientidele sotsiaalmeedias pakkuda ka kaasahaaravat sisu. See julgustab kasutajaid teiega suhtlema: postitusi meeldivaks märkima, kommenteerima, jagama või linke klõpsama. Siinsest artiklist leiad sisuloome jaoks ideid, milliseid postitusi pühade ajal avaldada.

Alusta plaanist

Kõigepealt tee muidugi plaan. Jõuluhooaeg kestab muudest pühadest kauem ja algab juba musta reede pakkumistega. Püüa kogu sel perioodil pildil püsida, aga arvesta ka oma ressurssidega: kui sageli jaksad postitada ja kommentaaridele-küsimustele vastata, kui palju soodustusi või kingitusi saad välja panna? Kui tahad, et postitused oleksid tõeliselt interaktiivsed, pead olema valmis neid jooksvalt ka kommenteerima ja inimestega suhtlema.

Seejärel vali välja teemad, mida käsitleda. Samad teemad peaksid ideaalis ühtse joonena läbima kõiki ettevõtte turundustegevusi nii kodulehel, sotsiaalmeedias, blogipostitustes kui ka meilides. Samas arvesta ka eri segmentidega, mistõttu kohanda postitusi eri kanalites, et need sihtrühma kõige paremini kõnetaksid.

Kui plaan valmis, vali välja sobivad formaadid ja asu tegutsema. Näiteks võid eri keskkondades:

  • korraldada teste ja küsitlusi;
  • esitada kasutajatele küsimusi;
  • kutsuda inimesi üles sõpru märkima;
  • peita videotesse üllatusi;
  • luua interaktiivseid pildi- ja videokarusselle;
  • teha advendikalendri;
  • teha fotokollaaže;
  • jpm.

Vaatame neid lahendusi nüüd pisut lähemalt.

Testid ja küsitlused

See on suurepärane võimalus saada lõbusal ja kaasahaaraval moel rohkem teada oma sihtrühma harjumuste, eelistuste, vajaduste ja ka murede kohta. Näiteks pakub Instagram Stories võimalust luua teste, millele vastates saab kasutaja enda kohta midagi teada või just talle mõeldud soovitusi: à la „Vastasid enamasti A, mistõttu sobib Sulle järgmine riietusstiil/meik/kodu sisustus/vms.“ Lisa tulemusele link, kust sobivaid tooteid osta.

Küsimused, millele kommentaarides vastata

Mis on Sinu lemmik jõuluretsept/-häkk/-nipp? Jaga Facebooki või Instagrami reels’i, TikToki või YouTube’i lühivideoga oma lemmikuid ja palu kasutajatel enda omad kommentaaridesse lisada. Nii saad korraga sihtrühma nii harida, neile midagi uut õpetada, kui ka kaasata.

Küsimusena saad ära kasutada ka populaarseid laule, filme, raamatuid jms. Näiteks kirjuta postitusse kõigile tuttav rida ja jäta sellesse lünk, paludes kasutajatel see endale meelepäraselt täita. Umbes nii: „All I want for Christmas is ……….. Mida Sina jõuludeks soovid?“

Sõbra märkimine jagamaks temaga jõulumaagiat

Jõuluhooajal saavad inimesed sõprade-sugulastega rohkem kokku ja mõtlevad rohkem endale kallitele inimestele. Miks mitte siis jagada nendega ka sotsiaalmeedias nähtud ilusaid või lõbusaid asju. Avalda mõni lummav foto või video ja kutsu kasutajaid üles märkima inimesi, kellega nad soovivad seda jagada. Või siis postita oma lemmiktoode ja palu märkida inimesi, kellele see samuti meeldiks. Peale jälgijate kaasamise saad neid tag’e hiljem kasutada ka müügivihjetena.

Üllatustega videod

Lühikestest videotest võid teha ka omamoodi õnneratta. Piki videosse hulk pilte, tsitaate vms ja pane need kiiresti vahelduma. Seejärel palu kasutajatel video pausile panna, et „saada teada, mis on selle aasta jõulude ajal nende ……“, ja seejärel tulemust ka kommentaarides jagada. Sõltuvalt sektorist vali, kas näidata rõivaid, filmitegelasi, retsepte, tehnikavidinaid või muud.

Interaktiivsed pildi- ja videokarussellid

Karussell on hea lahendus nii Facebookis, Instagramis kui ka LinkedIn’is, kui soovid jälgijaid rohkem kaasata ja tõsta bränditeadlikkust. Saad neid mitme pildi või videoga postitusi kasutada korraga mitme toote või teenuse reklaamimiseks. Muuda karussell interaktiivseks, lisades sellele varem mainitud teste või küsimusi, kutsudes kasutajaid pilte-videoid oma eelistuste põhjal järjestama või siis nende seast oma lemmikut valima.

Tee advendikalender

Advendikalendrid meeldivad kõigile, kuid nende ettevalmistus nõuab ka rohkem ressursse. Pane igaks päevaks välja mingi väike kingitus, millel oleks kliendi jaoks ka väärtus, ning promo oma kalendrit iga päev kõigis oma turunduskanalites.

Et kogemus oleks interaktiivne ja kaasahaarav, muuda asi mänguliseks. Näiteks peida fotodesse vihjeid, postita mõistatusi või esita küsimusi. Kingituse või allahindluse saab esimene otsitud eseme leidja, mõistatuse lahendaja või õigesti vastaja. Lisaks võid välja panna ka üllatuskingituse inimesele, kes advendikalendris kõige rohkem punkte kogub.

Ahvatlev fotokollaaž

Näiteks Pinterestis saad pühade meeleolu tekitada, luues vastavalt teie sektorile fotokollaaži täiuslikust jõululauast või -puust, parimatest jõuluroogadest, -kingitustest, -kaunistustest, -traditsioonidest vms. Piki kollaažidesse koos linkidega ka oma tooteid või teenuseid.

Võimalusi kaasahaarava sisu loomiseks on tohutult. Pane oma loovus tööle ja leia just Sinu sihtrühmale meelepäraseid lahendusi! Pea aga meeles, et heade tulemuste saavutamiseks ning tugeva kogukonna loomiseks tuleb sotsiaalmeedias sisu luua regulaarselt ja järjepidevalt. Üksikud juhuslikud pühadepostitused ei täida eesmärki, mistõttu pead kasutajaid aktiivselt utsitama, kutsudes neid üles küsimustele vastama ja oma mõtteid jagama ning tekitades neis pikema aja jooksul huvi konkreetse teema vastu.

Kui vajad ettevõtte sotsiaalmeedia strateegia, jõulupostituste või muude Sulle sobivate teemade ettevalmistamisel abi, pöördu julgelt Hundredi meeskonna poole.