Kuidas valida digiagentuur, mis mõistaks lennult sinu ettevõtte vajadusi?

Täna on kaasaegse turundusstrateegiata ettevõtte eesmärkide elluviimine ja äri kasvatamine võimatu. Siin tuleb mängu professionaalne digiturundusagentuur, mis võtab keskendunult suuna sinu ettevõtte ja brändi kasvatamisele.

Kuidas valida digiagentuur, mis mõistaks lennult sinu ettevõtte vajadusi?

Mis imeloom on digiagentuur?

Ajal, mil uus normaalsus on töötada ja meediat tarbida distantsilt ja ekraanide vahendusel, on hästi toimiv digilahendus justkui liim, mis hoiab argipäeva koos. Nii seisab digiturundusagentuur hea selle eest, et sinu ettevõtte veebi- ja sotsiaalmeediakanalid oleksid regulaarselt hallatud ja sinu bränd 24/7 nähtav.

Samasugune hool, mis kulub lapse kasvatamisele võib kanduda üle ka oma äri kasvatamisele. Nii, nagu usaldad oma lapse arengu haridusteadlaste hoolde, võtab ka oma ala spetsialistina digiagentuur kui au pair üle vastutuse su äri edendamise eest turunduse abil. Mõistlik on siis valida usaldusväärne partner, kes turundustrendidega kaasas käies kampaaniatest oodatud tulemused toob.

Tore Teave (Fun Fact ing. k.)

Väljaanne Businessworld ütleb, et pandeemiaaegsel perioodil on digikanalite tarbimine ja digireklaam hoogustunud mitmekordselt. Dentsu Aegis Network uuringu andmetel on India reklaamitööstus kasvatanud 2020. aastaks oma käivet 10,9% võrra. Ühe India suurima digiagentuuri tegevjuht lisas, et üle 80% klientidest valis siis klassikaliste reklaamkanalite (välireklaam, TV, raadio) asemel digisuuna.

India näitel jätkates, saame samast artiklist teada, et mobiilse interneti kasutajate arv ronis 2020 aastal 448,2 miljonini, jätkates tõusu ja jõudes eeldatavasti 500 miljoni piirini juba aastaks 2023. See tõestab üha enam digilahendustele orienteerituse vajalikkust ja annab meile ka aimu kui suur on potentsiaalsete tarbijate arv maailmas. Digiturundus annab meile võimaluse nende tarbijatega juba täna otsesesse kontakti astuda.

Tõusu digireklaami tarbimises on näidanud ka Euroopa, kus näeme 2019-2020 aasta jooksul 6,3% kasvu, samal ajal kui üleüldine käive Euroopa reklaamiturul kahanes pandeemiaaegsel perioodil 10%. Statistika järgi on Euroopa riikidest kiireimat kasvu digireklaamis näidanud meie naabrid Rootsi ja Soome, kuid ühiste ettevõtmiste najal on sellest tugevalt mõjutatud ka Eesti. Näiteks side- ja telekommunikatsiooni­teenuseid pakkuvad Telia (Telia Company AB), Elisa (ELISA) ja Tele2 (TEL2B) mängivad digireklaami tarbimise kasvus olulist rolli, olles peamised Rootsist ja/või Soomest pärinevad filiaalettevõtted, kes Eesti kommunikatsiooni­teenustega tegelevad.

Kas reklaamplakat bussipeatuses on maha visatud raha?

Eelnevalt tõime välja, et tänapäevane maailm tarbib meediat eelkõige telefonide ja arvutiekraanide kaudu ja, et see on aasta-aastalt suurenenud. Loomulikult on ka hästi läbimõeldud plakat või telereklaam tulus, kui see jõuab just sinu sihtgrupini. Kuid ainult klassikalisele reklaamile keskendudes kaotad paraku publikut, kui see ei ole kombineeritud vastavate digilahendustega. Värvikirev bussipeatuse plakat püüab ju pilku küll…aga kas ikka püüab? Kas selle sõnum ikkagi jõudis tarbijani? Kuidas sa seda tead? Kui kaua võtab aega, et sa selle teada saaksid?

Lisaks, ka siis kui oled digilahendustele orienteeritud, ei tähenda see vaid ettevõttele veebilehe ja Facebooki konto loomist. Kõik loodud digikanalid peavad olema kliendiga pidevas suhtluses, et saaksid sihtgrupilt brändi arendamiseks vajalikku tagasisidet. Nii on loodud iga kanali juurde tööriistad, mis aitavad vajalikku infot koguda reaalajas ja kohanduda sellele vastavalt. Nende tööriistade haldamise ja info lugemisega tegelebki digiagentuur igapäevaselt, koondades oma oskused erinevate teenuste alla.

Kas digiagentuuri teenuseid saavad endale lubada vaid vaprad ja ilusad?

Turundusprotsesside digitaliseerimise võlu seisnebki selles, et see on ökonoomsem. Oleneb küll projektide keerukusest, kuid kuldreeglina võib väita, et ka maksumuselt kallim digiturunduskampaania on aja möödudes tulusam (ja seega ka soodsam) kui suure produktsioonimahuga klassikaline reklaamkampaania. Seepärast, on digiturundusagentuur just piiratud eelarvega väikeettevõtete seas tihti eelistatuim koostööpartner.

Digiagentuur

Kokkuvõtvalt jätame selle artikli lõppu 5 mõtet hea digiagentuuri omadustest:

  • Aitab luua informeeritud ja reaalajas ülevaate sinu sihtgrupi tegemistest (ja eelistustest);
  • Aitab limiteeritud eelarvet võimalikult efektiivselt ära kasutada, andes koheselt ülevaate, milliseid tulemusi tehtud investeering annab (tracking);
  • Aitab kiirelt mõista turundustegevuse ebaefektiivsust ja rakendada uusi meetmeid;
  • Aitab hoida tähtaegadest kinni, neid automatiseerides (kuupäevade seadistamine);
  • Reageerib muutustele koheselt ja on paindlik

Kui tunned, et HUNDRED99 saab mõnes ülaltoodud punktides lennukate digiturundusideedega sinu ettevõtet aidata, võta meiega ühendust: hello@hundredagency.eu või täida päringuvorm meie veebis hundredagency.eu.