Blogipostitus kui viis võita usaldust – kuidas alustada?

Blogi on suurepärane turundusvahend, mille kaudu tõsta brändi usaldusväärsust, luua pikaajalisi suhteid klientidega ja edendada müüki. Kuid kuidas blogipostitusi luua? Millest alustada?

Blogipostitus kui viis võita usaldust – kuidas alustada?

Kõige tähtsam on esmalt paika panna eesmärk: mida soovid blogipostitusega saavutada? Kas tahad tõsta bränditeadlikkust, näidates ettevõtet teatud valdkonna eksperdina, või on soov müüa mingit konkreetset toodet või teenust? Samuti mõtle kohe ka sihtrühmale. Kui tead, kellele kirjutad või kellega räägid, on lähenemisnurki ja põhisõnumeid lihtsam sõnastada.

Usalduse loomine

Bränditeadlikkuse tõstmiseks vali blogisse teemad, mis pakuvad potentsiaalsetele klientidele väärtuslikku infot. Näiteks, kui müüd ehituskaupu ja soovid suurendada oma tuntust jaeklientide seas, postita näpunäiteid, kuidas tuunida päevinäinud mööblit või teha kodus pisiremonti. Kui võimalik, too näiteid elust enesest ja miks mitte, tekita kauplusse nurgake, kus blogis näidatud uue ilme saanud esemeid müüd. Ära unusta selliste postituste juurde ka videot või pilte lisamast! Inimesi hoiavad brändi juures ka kaasahaaravad lood brändi teekonnast, saavutustest või kliendikogemustest.

Teemasid valides ja tekste kirjutades jälgi alati, et oleksid järjepidev. Kasuta brändi visuaalseid elemente, lase ettevõtte väärtustel tekstidest läbi kumada. Läbiv ühtne joon aitab kaubamärgile luua äratuntava identiteedi, mis jääb inimestele hästi meelde.

Käibe suurendamine

Konkreetse toote või teenuse reklaamimiseks mõjuvad hästi näited rahulolevatest klientidest. Ja siin ei räägi ma väljamõeldud tegelastest, vaid lihast ja luust inimestest. Püüa enda paati meelitada mõni tuntud nägu, kes on sinu tooteid või teenuseid kasutanud, ja tee sellest lugu.

Mõtle läbi, millised on toote eelised ja omadused, mis eristavad seda teistest sarnastest pakkumistest. Selgita, kuidas see probleemi lahendab või sihtrühma konkreetse vajaduse rahuldab. Siingi on tähtsalt kohal visuaalne külg. Illustratsioonidega lugusid loetakse meelsamini ja need jäävad paremini meelde.

Googles nähtavus

Iga blogi peab optimeerima märksõnadele. Kodulehe otsingumootoritele optimeerimise peamine eesmärk on parandada selle nähtavust, et suurendada lehe külastajate arvu loomulikul moel, tuues tasuta liiklust ja parandades äritulemusi. Mõtle läbi, kuidas kasutada oma blogipostitustes märksõnu, et suurendada SEO ja Google’i nähtavust. Soovitatav märksõna kasutus: pealkirjas, esimeses lõigus, sisu keskel, viimases lõigus.

Kuidas kirjutada blogi, turundus, blogi

Viis nippi hästi loetavaks ja põnevaks blogipostituseks

Kui teema ja lähenemisnurk välja valitud, asu vormistama. Kaasahaarava sisu loomisel aitavad sind järgmised märksõnad:

  1. Kasuta mina-vormi.
  2. Huvi tekitamiseks kirjuta lühike sissejuhatus.
  3. KISS ehk keep it short and simple ehk kasuta selget keelt ja lühikesi lauseid, kirjuta nii palju, kui vaja, ja nii vähe, kui võimalik.
  4. Liigenda teksti, et seda oleks lihtsam jälgida.
  5. Suurenda SEO ja Google’i nähtavust, kasutades oma postitustes märksõnu. Optimeeri edu saavutamiseks!

Mõnusat postitamist!