CASE STUDY: Järjepidevus sotsiaalmeedias tõi Avaekspertidele 50% rohkem nähtavust

Taust:

Sotsiaalmeedia roll ettevõtte turunduses võib olla võtmetähtsusega

Maailm liigub üha enam ekraanide taha. Sellele aitab kaasa mitte ainult pandeemia, vaid ka üha suurenev globaliseerumine, mis nõuab pidevat kaasajaga kursis olemist. Seetõttu eelistab tarbija või klient igapäevasteks toiminguteks online-first platvorme. Omakorda toob see kaasa sotsiaalmeedia osatähtsuse tõusu ettevõtetele, sest digikanalites kvaliteetset ja strateegilist sisu tootes saab jääda konkurentide kõrval paremini silma ja hoida aktiivse suhtluse abil alles juba lojaalset sihtrühma. Veel enam, hästikorraldatud sotsiaalmeedia strateegia abil on võimalik efektiivselt ja kiirelt jõuda uute huvilisteni ning potentsiaalsete klientideni. Tuleb vaid vaadata, kus kliendid liiguvad, millist infot otsivad ning mida teevad konkurendid, ning kujundada klientideni jõudmiseks oma tee.

Väljakutse:

Kuidas viia kokku Avaeksperdid uute jälgijate ja potentsiaalsete klientidega

CASE STUDY: Järjepidevus sotsiaalmeedias tõi Avaekspertidele 50% rohkem nähtavust

Veel veidi aega tagasi ei teadnud sotsiaalmeediakasutajad Avaekspertide tegemistest just palju. Nende jälgijaskond oli pigem ahtake ja passiivne. Avaekspertidel aga on öelda ja jagada palju. Juba 25 aastase ajalooga Eesti ettevõtte kogenud professionaalid teavad akna– ja terrassikatete tootmisest ja paigaldusest absoluutselt kõike. Oli vaid vaja läbi mõelda, kuidas jõuaks see teadmine ja tarkus õiges võtmes ja vormis huvi tundvate sotsiaalmeedia kasutajate ja klientideni. Siin tuligi mängu Hundredi sotsiaalmeedia tiim.


Agentuuri roll:

Lahendus:

Läbimõeldud plaaniga samm-sammult sihile

Kui varasemalt võis sotsiaalmeedia konto eksisteerida ka “virtuaalse tapeedina”, siis tänapäeval ootavad jälgijad brändilt rohkem. Vajalik on oma sisu strateegiliselt läbi mõelda, et fännid reageeriks ja hindaks neile loodud postitusi. Avaeksperdid nägid, et plaanipäraselt sisu luues saavad nad oma senistelt ja tulevastelt klientidelt sotsiaalmeedia kanalite kaudu tagasisidet, mida mõõta ja analüüsida, et hiljem nendele andmetele tuginedes väärtust pakkuda. Oma jälgijatega dialoogi astudes on lihtsam hinnata, millised tooted või teenused on populaarsed ja millist infot tarbija neilt ootab. Kuid selleks, et jälgijate hinnang oleks regulaarne, oli vaja süsteemse postitamise kaudu luua tugev fännibaas.

Võtsime fookusesse oluliseima, millele tugev strateegia rajada:

Eesmärgid:

  • Suurendada päringute arvu
  • Kasvatada liiklust veebilehel
  • Kasvatada jälgijate arvu Avaekspertide sotsiaalmeediakanalites

Tegevuskava:

  • Luua põhjalik postituste sisukalender
  • Postitada kaasavat ja harivat sisu
  • Kasutada seinapostitusi, story’si ja luua kampaaniaid
  • Katsetada erinevaid formaate: pilt, galerii, video
  • Teha eelnevat regulaarselt
  • Reklaamide jaoks luua erinevad sihtgrupid, vastavalt toodete eripärale

Tavapärasele vunki juurde

Arusaadavalt ammendab ühetaolise sisuga konto end viimaks Facebookis või Instagramis liikleja jaoks. Seetõttu on oluline lisaks korrapärasele postitamisele tuua välja ka paar kaasahaaravat formaati, mis potentsiaalsele kliendile väärtust pakuks. Iga-aastane Ehitus– ja Sisustusmess, kus Avaeksperdid alati osalesid, pakkus selleks suurepärase võimaluse. Rahvarohke mess on alati olnud edukas ja huvilisi Avaekspertide välja pandud toodete ümber rohkelt. Hundredi ülesandeks sai digikanalite kaudu ligi meelitada ka need huvilised, kes füüsiliselt messikeskusesse kohale tulla ei saanud. Lisaks aitas digiturundamine kinni püüda need tulevased kliendid, kes Avaekspertidest või toimuvast messist veel midagi ei teadnud, kuid huvi ettevõtte ja nende toodete kohta oli olemas.

Külaskäik Avaekspertide messiboksi, otse kodudiivanilt või kontoritoolilt

Koos sündis idee luua Avaekspertide väljapanekust messil Facebook Live’i kaudu interaktiivne saade, kus oma brändist ja toodetest räägivad ettevõtte enda töötajad. Intervjuu vormis anti ülevaade ettevõtte sünnist, pakutavatest toodetest ja tulevikuplaanidest ning otseülekannet sai mugavalt ekraani vahendusel vaadata ja huvi korral spetsialistidele küsimusi esitada. Reaalajas toimuv videosild andis ka võimaluse oma jälgijatega paremini kontakti astuda ja neid oma tegemistesse kaasata. Lisaks messil toimuva jälgimisele, võimaldas selline digilahendus e-külalistajatel kiirelt kodulehele suunduda ja Avaekspertidele päringuid teha, olles Facebook Live’i kaudu teada saanud käimasolevatest sooduspakkumistest.

Suunamudijatest kliendid kaamera ette

Suunamudijate (influencerite) kasutamine sotsiaalmeediaturunduses ei ole just teab kui uus võte. Küll aga on see tänaseni üks tõhusamaid viise uute fännide püüdmiseks ja brändi­teadlikkuse tõstmiseks. Siiski, et koostööpartnerite kasutamine oleks mõjus ja vahetu, sai ideeks leida suunamudijad, kellel oleks reklaamitava teenuse järgi ka endal konkreetne vajadus. Nii olid kõik suunamudijad parasjagu Avaekspertide toodetest huvitatud ja rääkisid oma vajadusest või kogemusest läbi kliendi vaatenurga. Sellise sisuga suudab jälgija rohkem samastuda, sest on ka ise samasuguste küsimuste ja huviga potentsiaalne klient.

Tartu Näituste Messikeskuses tegime 2021. aasta oktoobris toimuvast väljapanekust Facebook Live ülekandeid ja kutsusime intervjuule Naabrist Parem saates osalenud Kristjani ja Marleeni, kes ka ise parasjagu oma kodu ehitamise ja sisustamisega seotud olid.

Erinevatesse projektidesse õnnestus meil kutsuda veel teisigi tuntud nägusid. Avaeksperdid abistasid aknakatete valikul ja paigaldamisel näiteks Erik Orgut, kes sel hetkel uue maja ehitamisega tegeles. Kogu protsessi, alates toodete valikust kuni paigalduseni, filmisime üles ja levitasime erinevas formaadis Facebookis, Instagramis ja Youtube’is.

https://fb.watch/dv25DfRy1J/

Millised numbrid tõusma hakkasid?

  • veebilehe külastus (social sessions) kasvas 64%
  • uute kasutajate arv (new users) kasvas 62%
  • konversioon (conversions) kasvas 80%
  • konversioonimäär (conversion rate) paranes 10%,
  • abistatud konversioon (assisted conversions) kasvas 67%

Lõpptulemus:

Järjepidevus ja “kastist väljas” loovideed käsikäes tõid Avaeksperdid sotsiaalmeedias esile

Lisaks bränditeadlikuse suurendamisele ja jälgijate arvu kasvatamisele mängib järjepidev sotsiaalmeedia turundus olulist rolli nii veebilehe liikluse, kui ka päringute osas. Avaekspertide näide tõestab selgelt, et digikanalite kaudu jälgijatega pidevalt suhtluses olles ja regulaarselt sisu luues tõuseb huvi ettevõtte tegemiste vastu märgatavalt ja seeläbi kasvab ka päringute arv kodulehel. Tasub vaid olla seal, kus on sinu sihtgrupp ning luua hästi läbi mõeldud sisuga oma jälgijate jaoks väärtust. Nägime ka, et sisuloome kvaliteet on üha olulisem ja ebaregulaarsed postitused ning Facebooki loodud “kummituskontod” närivad teadlikud sotsiaalmeediatarbijad kiirelt läbi. Kvaliteetse sisu tegelik väärtus tõuseb aga esile siis, kui tehtut pidevalt ja korralikult mõõdad ning analüüsid, et oma tegevust vastavalt saadud andmetele kohandada.