CASE STUDY: aktiivne sotsiaalmeedia haldus lõi puitmajade tootja kanalid madalhooajale vaatamata kihama

Tene Kaubanduse Facebooki lehte külastati kolme sügiskuu jooksul 2,5 korda rohkem kui suvel ja Instagramis jõuti neli korda enamate kasutajateni. Seda tänu aktiivsele sotsiaalmeedia haldamisele koostöös Hundredi meeskonnaga.

Taust

Tene on Haapsalus tegutsev ettevõte, mis toodab Põhja- ja Baltimaades säästlikult kasvatatud puidust kvaliteetseid (aia)maju, kuure, saunu, kämpinguid, lehtlaid ja palju muud. Üle 20-aastase ajalooga ettevõttes töötab ligi sada inimest ja tooteid müüakse nii Eestis, meie lähiturgudel kui ka üle kogu maailma.

Selle suve lõpul pöördus Tene juhatuse liige ja ekspordijuht Getrin Reesar, kellega olime Google Adsi reklaamide ja sotsiaalmeedia püsireklaamide teemal koostööd teinud juba varemgi, meie poole sooviga viia ettevõtte sotsiaalmeedia kontod uuele tasemele, muutes need kaasahaaravamaks. Nii astusime Tene digiturunduse uuendamise teel juba kolmanda sammu, asudes septembrist igakuiselt haldama ka firma sotsiaalmeedia kanaleid.

Professionaalne sisuhaldus muudab mängu

„Tegelesime meie sotsiaalmeedia kontode haldamisega seni ise, kuid mõistsime, et sellesse tuleks investeerida rohkem aega ja vaja on ka väga spetsiifilisi teadmisi,“ ütles Getrin Reesar. Nii otsustas firma ka selle lõigu digiturundusest Hundredi kätte usaldada.

Sotsiaalmeedia sisustrateegia loomine ja haldus on digiturunduse üks tähtsamaid osi. Selle käigus:

  • määratletakse sihtgrupp ja eesmärgid;
  • luuakse iga kanali jaoks mitmekesist, kohandatud ja asjakohast sisu;
  • ajastatakse sisu avaldamine:
  • ja analüüsitakse regulaarselt tegevuste tulemusi, et edaspidiste tegevuste jaoks välja selgitada, milline sisu toimib kõige paremini.

Selline hästi struktureeritud lähenemine aitab sotsiaalmeedia turundusest maksimumi võtta ja on väga tähtis nii kohalikul Eesti turul tegutsejate jaoks kui eriti just eksportivatele ettevõtetele. Sotsiaalmeedia kasuks räägib siin võimalus jõuda mõistliku eelarvega väga suure kasutajaskonnani.

Potentsiaali ärakasutamiseks aga tuleb eri turge hästi tunda. Professionaalsed sisuhaldajad teavad, kust ja kuidas vajalikku infot platvormidelt üles leida, ning oskavad luua sobiva strateegia, mille põhjal siis postitada järjepidevaid ja selgeid sõnumeid, ehitades ja tugevdades brändi imagot.

Brändi tuntust silmas pidades otsustaski meie hea klient just nüüd sotsiaalmeedias aktiivsemalt tegutsema hakata, olgugi et sügisperioodil on väiksemate puitehitiste turg pigem vaikne. Madalhooajal järjekindlalt nähtaval olles jääb bränd kasutajatele meelde ja sellelt baasilt on järgmise aasta kibekiiretele suvekuudele vastu minna palju kindlam.

Eesmärk

Nii seadis Tene Kaubandus meile eesmärgiks viia firma sotsiaalmeediakontod uuele tasemele ja suurendada kasutajate kaasatust. Meie ülesandeks jäi hallata kolm kontot:

Lahendus

Tene kontode senist seisu analüüsides ja viimaseid trende järgides (sotsiaalmeedia osatähtsuse tõus, võrdlemisi sage ja regulaarne kohalolu sotsiaalmeedia kanalites, videosisu võidukäik) pakkusime välja järgmise tegevuskava:

  • suurendada pildipanka, korraldades filmimise ja pildistamise;
  • luua põhjalik postituste sisukalender;
  • postitada kaasavat ja harivat sisu;
  • katsetada eri formaate: pilt, galerii, video;
  • teha kõike eelnevat regulaarselt.

Tulemused

Ajastusele vaatamata on Tene sotsiaalmeedia kontode tulemused märkimisväärselt paranenud.

Esimese kolme kuuga kasvas Tene eestikeelse Facebooki lehe fännide arv enam kui 200 inimese võrra. Varem kulus nii suure hulga inimeste oma paati saamisele kõvasti kauem aega. Kasutajad on pea viiendiku võrra kaasatumad ja Tene eestikeelse Facebooki lehe külastuste arv suurenes koguni 2,5 korda.

Kõige populaarsem Tene postitus sai nädalaga kokku 317 meeldimist (varem jäi see number enamasti mõnekümne ringi) ja 13 jagamist Facebookis ning 199 meeldimist Instagramis.

Instagramis on septembri keskpaigast detsembri keskpaigani jõutud neli korda rohkemate kasutajateni ja kaasatus on kasvanud koguni 748%. Nii suurte kasvunumbrite juures mängib oma rolli ka madal võrdlusbaas, kuid sellegipoolest on tulemused muljetavaldavad.

Märkimist väärib kindlasti ka see, et suurem kaasatus on ühe inimese kaasamise kulu viinud mitu korda madalaks. Kui varem läks see firmale maksma 6 eurosenti, siis nüüd üle 80% vähem ehk 1 senti.

Soomekeelsel Piha-Tuuri lehel suurenes kasutajate kaasatus 12,9% ja külastuste arv kasvas pea poole võrra. Ühe inimese kaasamise kulu on senisest kaks korda madalam, langedes seniselt kahelt sendilt ühele.

Millest kaasatus paranes?

Kindlasti on oma osa sagedasel ja mitmekülgsel sisul, aga ka faktil, et kasutame julgelt videosisu, mis on turundajate seas hinnatud just hea kaasatuse poolest.

Postitasime varem pigem pilte tehtud töödest ja uutest toodetest, mis jäi ehk pisut ühekülgseks. Nüüd oleme koos Hundrediga leidnud hulga teemasid, mis on meie endi jaoks võib-olla iseenesestmõistetavad, kuid mida kliendid ei pruugi teada. Näitame tootmise telgitaguseid, tutvustame toodete kokkupanemist, nende valmidusastmeid vastavalt kliendi usinuse tasemele ja palju muud,“ rääkis Getrin. „Meil on hea meel, et otsustasime Hundrediga digiturunduses ka seda töölõiku koos teha, sest professionaalne sisuhaldus on meie parima tahtmise kõrval ikkagi teine tase.

Kui ka Sinul on tunne, et ettevõtte sotsiaalmeediakontode kogu potentsiaal on veel kasutamata, võta meiega julgesti ühendust. Korrapärast ja potentsiaalsete klientide jaoks kasulikku sisu avaldades märkad peagi, et kasutajad asuvad teid enam jälgima ning kaubamärgi tuntus ja usaldus selle vastu kasvavad. See viib omakorda paremate müügitulemusteni nii suurte kampaaniate tuultes kui ka tavapäraselt vaiksetel perioodidel. Püsi pildis ja Sind märgatakse!