Eduka kodulehe SEO tagab põhjalik märksõnade analüüs

SEO teenus vajab põhjalikku planeerimist ja kannatlikkust, seetõttu ei pruugi see turundusplaani koostades olla iga ettevõtte puhul just esimene valik. Kuid kui SEOd juba tegema hakata, siis tasub strateegia korralikult läbi mõelda ja analüüsida. Kuna veebilehe tekstid on SEO puhul määrava tähtsusega, siis tuleb alustuseks just märksõnade analüüsi käigus ära kaardistada need terminid ja fraasid, millele oma sisustrateegia üles ehitada.

Tänases blogis vaatame põhjalikumalt kahte suurt küsimust. Kuidas leida õiged märksõnad, millel on ka arvestatav otsingumaht? Kuidas seda infot kodulehe struktuuri ja tekstide planeerimisel ära kasutada? 3-2-1, alustame!

Eduka kodulehe SEO tagab põhjalik märksõnade analüüs

Märksõnade analüüsi ABC

Esmalt pane kirja kõik sinu valdkonna märksõnad, mis pähe tulevad. Ühe- ja kahesõnalised, aga ka pikemad fraasid. Lisaks mõtle sünonüümidele, sest sama asja saab öelda mitmeti ning kliendid kasutavad veebiotsingutes sama asja otsimiseks erinevaid väljendeid. Võimalikult laiapõhjalise märksõnade selektsiooni kirja saamiseks võid korraldada meeleoluka workshopi oma turundustiimi või -agentuuriga.

Teiseks, kasuta mõnda märksõnade tööriista. Näiteks, sisestades märksõnad Google Keyword Planner’isse, analüüsib Google sinu valitud märksõnu ja pakub nende kõrvale temaatilisi märksõnu, mis võiksid sulle veel huvi pakkuda. Mõned nendest valikutest ei pruugi olla relevantsed, kuid igal juhul tuleb sealt kasulikku infot ja leide, mille peale ise ehk ei tulekski.

Vaata näiteks allolevat märksõnavariatsioonide listi. Kõik otsinguterminid tähendavad sisuliselt ühte ja sama asja, lihtsalt inimesed otsivad erinevalt. Selleks, et jõuda kõikide kasutajateni, peab seda eesmärki toetama ka koduleht.

  1. kodulehe seo
  2. kodulehe optimeerimine
  3. kodulehtede optimeerimine
  4. veebilehe seo
  5. veebilehe optimeerimine
  6. veebi optimeerimine
  7. seo optimeerimine
  8. seo teenus
  9. seo turundus
  10. seo tööd

Antud nimekiri on tegelikult veelgi pikem. Kui juba ühe märksõna kohta annab leida 10-20 sarnast fraasi siis kujuta vaid ette, milline potentsiaal võib olla sinu äri valdkonnas tervikuna. Seega mõtle suurelt ja ära keskendu vaid ühele kahele märksõnale. Sõltuvalt äri spetsiifikast võib kasulikke märksõnu olla mitusada. Et kõikide märksõnadega otsingumootori esimesele lehele saada, tuleb küll palju vaeva näha ja omajagu investeerida, aga kui Sina seda ei tee, teevad seda Sinu konkurendid.

Märksõnadeanalüüsi väga oluline osa on otsingumahtude ülevaade. Lisaks märksõnade variatsioonide soovitusele kuvab Google ka keskmised otsingumahud ühes kuus. Neid numbreid analüüsides saad otsustada, millised märksõnad SEO plaani valida ja millised mitte. Väga väikese otsingumahuga fraasid tuleks esimeses järgus kõrvale jätta. Isegi siis kui need esmapilgul tunduvad olulised. Analüüsi käigus tuleb kindlasti välja ka asjakohaseid ja suurema otsingumahuga märksõnu.

Tõsi see on, et väiksemate otsingumahtude korral on konkurents nõrgem ja paremad tulemused võivad tulla kiiremini. Siis sellegipoolest tuleks suuremat rõhku panna just suurte otsingumahtudega märksõnadele. Just nii tagame orgaanilise liikluse kiirema kasvu. See omakorda tähendab rohkem päringuid ja oste.

Kodulehe struktuur SEO seisukohast

Nüüd kui õiged märksõnad on välja valitud, tuleb need kodulehe peale ära jagada. Iga vaheleht või blogi võiks olla optimeeritud 2-3 märksõnale või fraasile. Just sellisel loogikal töötab SEO turundus kõige paremini. Olulised märksõnad peavad kajastuma nii vahelehe nimes, URL-is, sisus, piltides, meta-pealkirjas ja -kirjelduses.

Ära unusta, et kodulehe tekstid on eelkõige küll kliendi jaoks, kuid vähem oluline ei ole otsingumootor. SEO puhul reegel “less is more” kohe kindlasti ei kehti. Kui vahelehe sisu on vaid paar lauset, on raske loota, et saavutaksid häid tulemusi otsingumootoris.

  • Suurte otsingumahtudega märksõnad tuleks määrata peamistele vahelehtedele: tooted, tootekategooriad, teenused jne. Need vahelehed on sinu jaoks kõige olulisemad, seega mõtle lehe struktuur ja sisu hoolikalt läbi.
  • Väikeste otsingumahtudega märksõnad on ideaalne ära paigutada blogiartiklitesse. Kui kodulehel veel blogi ei ole, siis SEO seisukohalt oleks see mõistlik luua. Regulaarne blogimine määrab suurt rolli kodulehe SEO tulemuste saavutamisel. Olgu sammuks blogi kuus või üks blogi nädalas, peaasi et teed seda süsteemselt. Samal ajal on blogid ka suurepärane sisu sotsiaalmeedia kanalites jagamiseks. Seega võib blogi kaasa aidata väga mitme turundusliku eesmärgi saavutamisele.

Kokkuvõte

Enne kui alustad investeerimist kodulehe SEO-sse, olgu selleks siis onsite või offsite, teosta põhjalik märksõnade analüüs, saamaks aru, mis on sinu valdkonna potentsiaal ning kuidas vastab sellele sinu tänane koduleht. SEO ei saa kunagi valmis. Parimad positsioonid on järjepideva töö ehk kodulehe sisese ja välise optimeerimise tulemus. Üks ei välista teist aga praktika näitab, et kombineeritudlahendus tagab pikaajalise edu. Kui sinu ettevõtte vajab abi veebilehe optimeerimise või märksõnade analüüsi osas, siis võta julgelt meiega ühendust läbi päringuvormi või saada kiri hello@hundredagency.eu.