Taasturundus toob potentsiaalsed kliendid Sinu juurde tagasi

Kas oled märganud, et kui käid mõnel Sind huvitaval kodulehel või e-poes, hakkab see või mõni konkreetne toode Sul veebis justkui kandadel käima? Oled jõudnud taasturunduse keskmesse ning siinsest postitusest saad teada, miks ja kuidas tasub ka Sul see oma arsenali võtta.

Taasturundus toob potentsiaalsed kliendid Sinu juurde tagasi

Taasturundus ehk remarketing (ka taassihtimine) on digiturunduse strateegia, kus ettevõte püüab oma kodulehele või äppi tagasi tuua või ahvatleda pooleli jäänud oste lõpule viima neid inimesi, kes on konkreetse kaubamärgiga mingil moel juba suhelnud. Nii juhtubki, et kui oled vaadanud mõnda põnevat mööblitükki või viimase sõna tehnikavidinat, kuid selle ostmata jätnud, vaatab edaspidi seesama kapp või kõlar Sulle vastu nii Google’i otsingutes, uudisportaalides, Facebooki voos, meilboksi serval või sootuks juba postkastis sees e-kirjana.

Miks? Sest taasturundus toimib, ja väga hästi.

Kui tavaliselt lahkub 97–99% külastajatest veebilehelt ega tule kunagi tagasi, siis taasturundusega on võimalik olukorda muuta. Ühendkuningriigi digiagentuuri I-COM andmetel on taasturunduse bännerite klikkimise määr (CTR) 180% kõrgem ja konversioonimäär 291% kõrgem kui tavabänneritel, taassihitud kasutajate kliki hind aga on täiesti uute kasutajatega võrreldes 8 korda odavam.

Ja kui inimene on kord juba ostu teinud, on teda enda juurde tagasi tuua palju lihtsam kui otsida uusi kliente, ning iga järgmise ostuga on naasmise tõenäosus aina suurem (vt ka meie varasemat blogipostitust lojaalsusturunduse teemal). Seega, tasub kord Sinu kodulehele juba tulnud kliente edasi kõnetada ja taguda rauda seni, kui see on kuum.

Taasturundus toob potentsiaalsed kliendid Sinu juurde tagasi

Tasakaal meeldiva kõnetamise ja lõputu pommitamise vahel

Nagu kõigi asjadega siin ilmas, tekitab ka taasturundus inimestes eri reaktsioone. Mõni võib seda pidada tüütuks ja olla tema sirvimisandmete kasutamise suhtes negatiivselt meelestatud. CRO-le spetsialiseerunud USA agentuur Invesp on leidnud, et koguni 84% kasutajatest ignoreerivad taassihitud reklaame või on nende vastu. Samas on inimesi, kes peavad taassihitud reklaame väga kasulikuks, sest ostuplaan on ju olemas ja tore, kui meeldiv toode või teenus ennast meelde tuletab. 16% positiivselt meelestatud kasutajaid on igal juhul arvestatav potentsiaal, mida ei tasu alahinnata.

Niisiis tuleb igal turundajal ise paika timmida, kellele ja kui palju on mõtet taasturundust teha. Kuigi eri sihtrühmade valulävi on erinev ja omamoodi terve mõistuse piirid seab ka tegevus, mille baasilt taassihtima hakata – on vahe, kas kasutaja sattus Sinu kodulehele vaid hetkeks või surfas seal pikemalt või täitis hoopis ostukorvi ja jättis selle siis maha –, võib välja tuua mõne üldisema soovituse:

  • Taasturunduse reklaame soovitakse näha lühikest aega: 39% on nõus, kui reklaame näidatakse vaid üks päev, 24% nõustub 2–3 päevaga ja 21% kuni nädalase taassihtimisega.
  • Samas eelistatakse taassihitud reklaame näha pigem harvem kui liiga sageli. 53% kasutajaid piirduksid vaid ühe reklaamiga nädalas, 19% lepivad kahega. See määr langeb järsult ja näiteks 6 või enama taasturunduse reklaamiga on nõus vaid 5% kasutajatest.

Positiivse kasutuskogemuse säilitamiseks järgi näiteks ka neid nippe:

  • Määra reklaamide sagedusele piirangud, näiteks 3–5 korda päevas või nädalas.
  • Kasuta visuaalselt atraktiivseid ja mittepealetükkivaid reklaame, mis sulanduvad hästi keskkonnaga, kus neid näidatakse.
  • Paiguta reklaam pigem traditsiooniliselt, et see ei häiriks. Väldi näiteks hüpikaknaid ja vahereklaame.
  • Vali kanaleid hoolikalt, mitte ära reklaami valimatult kõikjal.
  • Segmenteeri kasutajad käitumise ja seotuse alusel ning taassihi neid eri moel.
  • Vähenda reklaame aja jooksul. Esimestel päevadel võid olla agressiivsem ja seejärel järk-järgult tagasi tõmmata.
  • Testi eri sõnumeid, sagedusi, formaate ja kohanda end edaspidi saadud andmete põhjal.
  • Anna kasutajatele võimalus taasturundamisest ka loobuda. See jätab kaubamärgist positiivse mulje.

Kui oled endale sobiva taasturunduse strateegia paika pannud, võid suure osa tööst lasta ära teha ka arvutitel. Nii näiteks pakuvad Google Ads ja Facebook Ads automatiseeritud taasturunduse lahendusi, kus reklaame näidatakse Sinu määratletud reeglite ja parameetrite alusel.

Proovi järele! Taassihi Sinu kaubamärgi vastu juba huvi üles näidanud kasutajaid, et viia poolelijäänud ostud lõpuni või siis tõsta brändi tuntust, et see klientidele õigel ajal meelde tuleks. Hästi tehtud taasturundusega saavutad senisest paremaid tulemusi, hoides samas kulusid kokku. Kui vajad abi, kirjuta meile julgesti aadressil hello@hundredagency.eu.