Mis on kaasaegne videoreklaam ja millised on selle võimalused?

Videoturunduse kaudu jõuab toode või teenus visuaalselt selgemini ja efektiivsemalt kliendini. Tihti on toodete ja teenuste puhul müügitehinguni jõudmiseks oluline atraktiivne visuaal või kõnetav lugu. Just nendel puhkudel on videoturundus kõige efektiivsem meetod. Mõningate ettevõtete ja nende poolt pakutava puhul võib videoreklaamiga saavutada rohkem kui kõikide teiste meediumitega kokku.

Tänu tehnoloogia kiirele arengule ja uutele digiplatvormidele on videoreklaami tulemused selgesti mõõdetavad. Näiteks teame täna, et läbi YouTube’i ja Google Display kanalite on brändilpotentsiaal jõuda kuni 90% internetikasutajatest.

Videoreklaami eelised:

  • Võimalus anda edasi korraga palju informatsiooni;
  • Annab lisaks informatsiivsele sõnumile edasi ka emotsiooni, mis mõjutab tugevamini edasist otsust;
  • Võimalus publikut eesmärgipäraselt sihtida ja tulemusi mõõta, õppides samal ajal oma publikut paremini tundma.
Mis on kaasaegne videoreklaam ja millised on selle võimalused?

Kuluefektiivne YouTube’i ja Google Display videoreklaam

YouTube on siiani vaieldamatult kõige suurem videokeskkond. Hästi orkestreeritud Youtube’i reklaam suurendab brändi tuntust ja aitab kasvatada engagementi (publiku kaasatust). Teostus on samuti lihtsamast lihtsam – YouTube’i video­reklaamide eest tasumine toimub vaatamiskorra (cost-per-view) alusel. See tähendab, et selliste reklaamide eest tasuma ei pea, mis jäeti vahele. Lisaks on see kasutajasõbalik lahendus, kuna annab vabaduse valida, millist reklaamvideot näha soovitakse. Oma publiku tundmine ja täpne sihtimine on siinkohal suure kaaluga – videoreklaame saab seadistada huvigruppide, teemade ja demograafiliste näitajate järgi.

Google Display videoreklaame näidatakse Display võrgustiku erinevatel veebilehtedel, mängudes ja rakendustes. See tähendab, et video­reklaamide levik on seetõttu väga lai ega piirdu ainult videokeskkondadega.

Videoreklaam sotsiaalmeedias – Facebook, Instagram, TikTok

Facebook toimib tänapäeval kui ettevõtte visiitkaart – sinna saab lisada kõikvõimalikku informatsiooni oma ettevõtte tegemistest, olulisi teadaandeid ja sündmusi. Lisaks oma publikuga pidevalt reaalajas suhtlemisele, annab Facebook ka täpseid mõõdikuid sellest, kuidas sinu postitusel või videoreklaamil läks. Näiteks saad jälgida, millised inimesed üldse play nuppu vajutasid, kui pikalt sinu videot vaadati ja kes vaatamise poole pealt lõpetas. See annab vajalikud teadmised, et järgmistes tegevustes kampaaniat veel tulemuslikumalt sihtida.

Üks 2021. aasta parimaid Facebooki videoreklaame oli kohtinguplatvormile Match loodud video “Match Made in Hell”, mis võlus vaatajaid huumori ja tänapäevaste referentsidega, kus võtmerolli mängis just videost saadud emotsioon, mitte informatsioon teenusest.

Lisaks sellele, et sotsiaalmeedia platvormi kaudu jõuad suure hulga kasutajateni kiirelt, annab Facebook võimaluse luua ka user generated content’i, kus sinu jälgijad löövad ise videosisu valmimisel kaasa. Oletame, et sinu ettevõte tegeleb toodete/teenuste müügiga. Sel juhul saad oma jälgijatelt paluda, et nad arvustaksid sinu tooteid ja saadud kommentaarid saad vormistada Facebooki videoks, mida jälgijad jagavad ja mis võimalikele uutele fännidele silma jääb. Selline tegevus aitab kaasa ka sihtrühma vajaduste paremini tundma õppimisele.

Instagrami ja Facebooki video­reklaamide võimalused on teatud määral sarnased, kuna nad kuuluvad sama emaettevõtte alla. Mõlemal platvormil on võimaliktoota videosisu reaalajas Facebooki või Instagram Live’i kaudu, postitada video oma konto seinale või avaldada 24 tundi nähtav story. Kuid mobile-first rakendusena on Instagramis mugav kasutada kiirelt telefonis kokku monteeritavat Instagram Reels’i, mis saab statistiliselt ka rohkem engagement’i, kui tavaline videopostitus. Võrreldes tavalise seinale postitatud videoga, tõstab Instagram Reels kaasahaaratavust 22%.

Nii nagu varasemas artikis ennustasime, on 2022. aasta aprillikuuks TikTok hoogsalt jõudu kogunud. Juba laiendatakse oma platvormi ja katsetatakse uusi funktsioone nagu Bitmoji-avatarid, ainult audiopõhiseid videoülekandeid ja palju muud põnevat. Seejuures kogutatakse oma kasutajatelt pidevat tagasisidet, et teada, kas neid funktsioone tasub edasi arendada või liigutakse millegi uue juurde. Siiski, Facebook ja Instagram ei ole TikToki kõrval oma tähtsust kaotanud, sest kõik ettevõtted ei ole veel uue generatsiooni platvormiga sina peale saanud ja ka nende jälgijad eelistavad sotsiaalmeedia platvormidel surfata juba tuttavaks saanud radadel.

Videoreklaamid kui oluline osa sinu turunduskampaaniast

Tõime sinuni variatsiooni erinevatest tänapäevastest videoreklaami võimalustest. Kuna video vorminguid, mida turunduskampaanias kasutada, on mitmeid, tuleb valiku langetamisel lähtuda lõpp-eesmärgist ja sellest, mida soovitakse saavutada. Mõtle enne kampaania alustamist läbi, mis peaks olema videoreklaami tulemus?

Kui mainitud tulemus käes, tasub oma vaatajad kutsuda kohe järgmist tegevust ette võtma,. Selleks võib olla üleskutse liituda uudiskirjaga, hakata sotsiaalmeedia lehe jälgijaks, tulla toodet või teenust testima või neid veebipoest tellima. Nii võib hästi häälestatud videoreklaam täita ära turunduslikud eesmärgid kordades kiiremini.

Kui selle artikli lõpus süttis sinu peas pirnike põlema, kuid sa ei tea täpselt, kust alustada, kirjuta meile julgelt hello@hundredagency.eu või otsi lisainfot meie kodulehelt.