5 põhjust, miks endiselt saata välja uudiskirja

Viimaste aastate jooksul on turundusmaastikul toimunud väga suurel hulgal muutusi. Alustades sellest, et pandeemia sundis meid ümber harjuma, kuidas ja kus oma tööd teha ning lõpetades sellega, et on mitmeid täiesti uusi sotsiaalmeedia platvorme, kus ennast turundada ja kätt pulsil hoida. On siiski üks väljund, mis muutuvate turundustrendide kiuste püsima on jäänud – selleks on kõige klassikalisem uudiskiri.

Miks on see aastaid kasutusel olev lahendus endiselt tõhus ja miks peaks uudiskirja välja saatma?

5 põhjust, miks endiselt saata välja uudiskirja

1. Uudiskiri on soodne turunduse ja brändingu väljund

Uudiskiri on soodne meetod, mida saab osavalt kasutada äritegevuse edendamiseks ja kliendibaasi laiendamiseks. Uudiskiri on ka osa pikemast turundusstrateegiast, mis sinu ärilisi eesmärke täita aitab. Sinu koostatud kiri võiks sisaldada olulisi uudiseid ja uuendusi, et teavitada sellest näiteks koostööpartnereid ja kliente.

E-kirja puhul on eelarveliselt eelis see, et töömaht on sama, olenemata sellest, kas e-kirja loeb kümme või 10 000 tellijat. Seega, ühe kirjaga võid tabada lugematul hulgal inimesi oma kliendibaasist.

Muidugi võib suurema valimi puhul kirjutada paar erinevat uudiskirja versiooni ja suunata selle teatud lugejaskonnale. Selline lähenemine on hea lahendus, et testida, mis erinevate kliendigruppide puhul toimib ja millist sisu nad eelistavad. 

Samuti saab katsetada erinevate pealkirjade ja kujundustega ning pärast analüüsida nende edukust ja teha sellest omad järeldused. Peale selle saab testida erinevate pealkirjade ja saatmise kellaaegadega. Kõik see õpetab oma kliendibaasi paremini tundma.

2. Uudiskiri loob usaldust

Regulaarne uudiskirja saatmine on lihtne viis hoida oma kliendibaasi kursis teie tegevuste ning teenustega. Uudiskiri avab ukse ettevõttesse ning annab ülevaate pakutavate toodete ja teenuste paremaks mõistmiseks, mis on toodud välja selge tugevusena ka Forbes artiklis.  Samuti saab uudiskirja abil oma klienti harida, luues laiema pildi antud valdkonnast. Aja jooksul õpivad lugejad antud brändi või ettevõtet paremini tundma ning see tekitab usaldus.

Reklaamiagentuuris on uudiskirjal veel üks oluline roll – kui võtta aega ja näha vaeva, et saata regulaarseid uudiskirju, olgu see kord nädalas või kord kuus, näitate oma klientidele, et oskate ka ise sisu luua ja toote esile oma head sõnaseadmise oskused. Regulaarne kirjade saatmine hoiab sinu brändi päevakajalisena ja klientidel meeles ning demonstreerib, kuidas saate oma klientidele kasulik olla.

3. Arvamusliidri rolli kujundamine

Kui jagate pidevalt kasulikku ja huvitavat sisu, mis pakub lugejale väärtust, näitab see teie professionaalsust. Asjakohased artiklid, mis sisaldavad olulist teavet, ning kajastavad oma valdkonna uuringute uusimaid temaatikaid ja suundumusi. Samuti saab sinna lisada ülevaateid blogidest, osaletud konkursitest jne.

PS! Kirjuta ainult teemadel, mis sulle ka päriselt korda lähevad. Kui sa ei kirjuta millestki, mis sind ennast huvitab, muutub ka uudiskiri ise igavaks ja lugejaskond kaotab huvi. Arvamusliider kujuneb välja nendest, kes oma valdkonda huviga süübivad ja uusi vaatenurki ning lahendusi välja toovad.

4. Kontrolli omamine

Kui ehitada oma turundus täielikult Google’i, Facebooki või Instagrami ümber, on kontroll tegelikult antud platvormidele, kes mudivad sisu nähtavust oma algorütmide abil. Uudiskiri annab palju suurema vabaduse ise oma brändi ja uudiseid suunata ja saada otsest tagasisidet ning statistikat lugejatelt.

Samuti saab uudiskirja kasutada osava tööriistana, et suunata inimesi külastama näiteks teie kodulehte või sotsiaalmeedia kontosid. Rõhk on täpselt nendel teemadel, mille sina koos tiimiga välja valid. Muidugi võiks kirjal olla lugeja jaoks loogiline ja mugav ülesehitus. Selle jaoks on kõige parem seda testida näiteks mõne teise tiimiliikme või sõbra peal ja kuulata hoolega nende tagasisidet. 

Uudiskiri

5. Laienda oma kliendibaasi

Uudiskiri aitab oma sihtrühma suurendada. Oma kodulehel peaks kindlasti välja tooma teavet uudiskirja kohta ja muutma uute külastajate jaoks võimalikult lihtsaks uudiskirjaga liitumise. Samuti saab uudiskirja väärtust ning olemasolu tuua esile teistes sotsiaalmeedia kanalites. 

Tuleks mõelda, mida potentsiaalsed kliendid otsivad, ja põimida need teemad uudiskirjadesse. Lugeja tähelepanu saamiseks tuleb mõelda kastist välja. Selleks peaks olema 100% kindel, mis on iga uudiskirja eesmärk, ja kuidas see sobitud teie ettevõtte laiema strateegiaga.

Näiteks – kas uudiskiri peaks tooma rohkem liiklust kodulehele? Või peaks uudiskiri aitama teil müüginumbreid kasvatada? Väiksema ettevõtte esimeste uudiskirjade puhul võibki eesmärgiks olla lihtsalt kontaktibaasi kasvatamine. See eesmärk peaks aga enne töö alustamist paika saama ja selle järgi saab kujundada vastava sisu.

Kokkuvõte

Uudiskirjad on enamasti work in progress ja kujunevad aja jooksul järjest paremaks. Mida rohkem teha korralikku eeltööd, seda kvaliteetsem ka sisu. Kvaliteetne ja unikaalne sisu omakorda püüab lugejate pilku ning siit läheb lumepall veerema 🙂

Ja üks tähtis punkt lõpetuseks veel – selleks, et uudiskiri täidaks mistahes seatud eesmärki, peaks seda välja saatma regulaarselt, mitte õhinapõhiselt. Nüüd kus kõik olulised punktid on selgemad kui siilil, saad rahulikult kirjutama asuda!

Kui tunned, et vajad uudiskirja koostamisel lisanõu, võta meiega ühendust hello@hundredagency.ee ja aitame sind hea meelega nii kirjutamisel kui seadistamisel.