Tehisintellekt kui vabakutselise loovpartner

Märtsikuus tegi meie copywriter Birgit Worklandi ruumides ülevaatliku töötoa sellest, kuidas kasutada tehisintellekti mudeleid enda loovtöös ära. Oleme ka varasemalt puudutanud AI teemat ja kirjeldanud põhjalikumas blogis, kuidas tehisintellekt saab loovtöötajale kasulik olla. Töötuba sai teoks koos Worklandis toimetava Erman Küplüga, kes on turundussektorile AI telgitaguseid ka varem tutvustanud. 

Märtsis toimunud töötuba oligi jätk varasemalt avatud arutelule ja tõi erinevate brändide ja näidete toel välja tehnikaid, kuidas kirjutamisel aega säästa või ideede genereerimisel üksi mõtteid põrgatada. Enim tõusis esile tehisintellekti kasutegur just vabakutseliste seas või selliste loovtöötajate seas, kes ei kuulu suuremasse tiimi ja teevad suure osa turundus­tegevustest ära iseseisvalt. Uurime selles blogis lähemalt, kas AI abi on igapäevases loovtöös piisav ja adekvaatne ning juhul kui on, siis milliseid tehnikaid sujuvaks tööks kasutada?

Tehisintellekt kui vabakutselise loovpartner

Kuidas saab AI täiustada vabakutselise tööd?

Juhul, kui oled vabakutseline loovtöötaja on sinu peamine eesmärk pakkuda oma klientidele kvaliteetset tööd, jäädes samal ajal konkurentsist ette. Loominguline protsess võib aga olla aeganõudev ja keeruline, eriti kui haldad üksi mitut projekti korraga. Just siin võib tehisintellekt mängu tulla kui väärtuslik tööriist, mis aitab muuta sinu loomeprotsessi sujuvamaks oma tööd tõhusamaks. 

Viise, kuidas AI mudeleid igapäevaseks tööks appi võtta, on mitmeid:

Töövoo sujuvamaks muutmine – AI võib aidata töö käiku sujuvamaks muuta, automatiseerides näiteks korduvaid ülesandeid. Nii saad AI toega tööriistu kasutada ettepanekute, lepingute ja arvete mallide loomiseks, mille sõnastus ja vormistus on tavaliselt kindlaks määratud. Seeläbi säästad oluliselt aega ja saad selle hoopis loomingulisele tööle pühendada. Lisaks toimib tehisintellekt ka kui sinu isiklik projektijuht, sest saad AI abil paika panna oma ajakava ning hallata meeldetuletusi ja olulisi tähtaegu. See muudab su töö kvaliteetsemaks, sest oled hästi organiseeritud ja oma töökoormusega kursis.

Loovideede genereerimine – Tehisintellekt analüüsib sinu sisendile vastavalt andmeid ja tuvastab mustreid. Näiteks saate kasutada tehisintellektil põhinevaid tööriistu sotsiaalmeediatrendide, jälgijate ja tarbijakäitumise analüüsimiseks. See võib aidata sul luua sisu, mis vastab sinu kliendi sihtrühmale ja suurendab kaasatust (engagement). Lisaks saad kasutada tehisintellektil põhinevaid tööriistu, et analüüsida oma konkurentide sisu ja tuvastada kiirelt lünki, mida saad täita.

Loovtöö täiustamine – AI saab aidata sul oma loomingulist tööd täiustada, pakkudes sulle tööriistu piltide ja videote redigeerimiseks, heli töötlemiseks ja tekstianalüüsiks. Näiteks saad taustade eemaldamiseks, valgustuse reguleerimiseks ja eriefektide lisamiseks kasutada tehisintellektiga töötavaid pilditöötlustööriistu. Lisaks saad kasutada AI toega tööriistu, et parandada helikvaliteeti, eemaldada müra ja luua heliefekte. AI analüüsib ka sinu teksti, et saaksid näiteks optimeerida oma sisu otsingumootorite jaoks ja parandada loetavust.

Kliendisuhtluse parandamine – AI võib aidata sul parandada suhtlust oma klientidega, pakkudes sulle tööriistu vestlusrobotite, meiliautomaatika ja häälassistentide jaoks. Nimelt, AI toel põhinevad vestlusrobotid säästavad aega ja kommunikeerivad korrektseid vastuseid igale üles kerkivale küsimusele. Nii saad pakkuda oma klientidele kohest tuge ja vastata nende päringutele reaalajas. Tehisintellekt suudab ka automatiseerida e-kirjade liikumist, et saaksid saata oma klientidele isikupärastatud sõnumeid nende eelistuste ja käitumise alusel. AI häälassistentajastab sinu koosolekud ning jagab meeldetuletusi eesseisvatest sündmustest. 

Kuidas luua Chat GPT abil mahukas ja teemakohane blogiartikkel?

Kuidas luua Chat GPT abil mahukas ja teemakohane blogiartikkel?

Tehisintellekti töötoas tõi meie copywriter Birgit välja elulise näite Votemo blogiartikli põhjal ja seletas, kuidas jutuboti abi kasutada nii, et sisuline loomeprotsess jääks siiski inimese kanda. Selleks võeti artikli valmimise teekond väiksemateks punktideks lahti:

  1. Uuri oma teemat süvitsi. Millised trendid sulle kõige rohkem silma jäävad? Vali artikli jaoks välja enim esile tulnud valdkonna trendid (antud blogiartikli jaoks valiti välja 6 sündmustevaldkonna trendi);
  2. Loo LinkedIN-i jaoks põhjalik postitus, mis sisaldab eelmainitud teemasid;
  3. Sööda oma tekst ette Chat GPT-le ja lase sellel neid teemasid põhjalikult käsitleda;
  4. Peaaegu valmis – kohanda artiklit nii nagu vajalikuks pea, lisades oma näiteid ja loomingulisi pealkirju;
  5. Kontrolli oma märksõnu! Korralikult SEO märksõnadele üles ehitatud artikkel tuleb hästi esile ja nähtavus oma sihtrühma seas ongi kõige olulisem.

Chat GPT abil kirjutatud artikliga saad lähemalt tutvuda siin.

Tehisintellekt aitab välja tuua sinu enda kõige loovama poole ja muudab töö kvaliteetsemaks

Tehisintellekt võib olla vabakutselistele väärtuslik tööriist oma loovtöö sujuvamaks muutmiseks, loominguliste ideede genereerimiseks, loomingulise töö tõhustamiseks, kliendisuhtluse parandamiseks ning sissetulekute ja kulude prognoosimiseks. Veel enam – tehisintellekti võimsust ära kasutades saavad vabakutselised konkurentidest ees püsida ja pakkuda oma klientidele kvaliteetset tööd, vajamata selleks suurt tiimi või isegi projektijuhti. Siiski, AI ei suuda asendada inimese loovust ega intuitsiooni. See on lihtsalt tööriist, mis aitab loovinimesi nende töös ja aitab ellu viia või ära vormistada ideid, mille on genereerinud inimene ise.